SCV 3 weet zichzelf niet te belonen (1 – 1) 2 – 2

17 april 2024 16:30

Vandaag moest er worden aangetreden tegen Oostergo 2. We hadden mooi weer erbij
en qua stand op de ranglijst moesten weer sowieso punten thuis houden.

We begonnen heel sterk en waren naar alleen maar in de aanval. Nadat we weer een bal na voren schoten wisten de verdedigers van Oostergo hier even geen raad mee. En
doordat Nico het attents was op de bal kon hij in de zestien de bal aannemen, maar hij
werd hier gewoon onderuit gehaald, zodat de scheids de bal op de stip legde.
Na wat overleg waren we erover uit dat Patrick dit karwei maar moest klaren. Patrick
deed wat van hem werd verwacht zodat de tegenstander weer mocht aftrappen. 1-0.
Maar deze goal werkte averechts voor ons , nu was het Oostergo die de lakens
uitdeelde en alleen maar in de aanval was. Door een grote fout van Jacco die de bal na
een in gooi zomaar inleverde bij één van hun aanvallers zodat hij de andere aanvaller in
stelling kon brengen, die wel raad wist met deze buitenkans 1-1. We waren niet minder
als hun maar het liep niet echt goed aan ons kant. zij zetten ons steeds onder druk en
wij kwamen er soms nog met een snelle counter uit. Hele grote kansen leverden dit
niet meer op aan beide kanten. Toen 5 minuten voor tijd een speler van hun zich raar
verstapte en we iets hoorden kraken hebben we na deze blessure behandeling de
kleedkamer maar opgezocht. In de rust werd het strijd plan gewijzigd en kwamen er
wissels in het veld. hun verdediging was de zwakke plek en vooral de ruimte er achter
moesten we gaan benutten. Wiljan en Remco hadden de eerste helft het goed, maar
door Jacco naar voren te schuiven probeerden we meer gebruik te gaan maken van die
ruimte. En de eerste de beste dieptebal werd direct hun kwetsbaarheid zichtbaar. Jacco
kon direct alleen op hun keeper af omdat hij sneller bij de bal was als hun verdedigers .
maar hij schoot van veel te ver af en een eind naast het goal. Oostergo was de hele 2de
helft alleen maar aan het verdedigen, Henk wist nog een keer goed door te komen
maar schoot net naast. We hadden nog een aantal kleine mogelijkheden maar het
leverde nog niet het gewenste resultaat op. Zij kwamen er maar een paar keer uit maar
deze waren wel gevaarlijk. eerst schoot hun nummer 5 van grote afstand op de paal.
even later wist hij tussen 3 man wel op goal te schieten en deze bal deed het net trillen.
1-2. We bleven hierna nog goed strijdbaar en gingen op zoek naar de gelijkmaker.
die kwam er 10 minuten voor tijd. Na een uittrap van hun keeper wist Nico de bal op te
pikken en met een sublieme dieptebal kon hij Jacco in stelling brengen die alleen voor
de keeper de hoeken voor het uitzoeken had. 2-2. Hierna gingen we nog voor de 3-2