Sponsors

SC Veenwouden geeft niet thuis tegen koploper Eastermar

29 januari 2024 20:15

Prima resultaten in het tweede gedeelte van de eerste seizoenshelft, een trainingskamp in Benidorm; alle ingrediënten waren aanwezig om koploper Eastermar een lastige middag te bezorgen. Na ruim een kwartier voetballen kon deze gedachte resoluut van tafel worden geveegd.

In de 18e minuut was het namelijk topscorer Willem Veenstra die het eenvoudigste intikkertje aan zijn dertien doelpunten tellende conduitestaat mocht bijschrijven, nadat doelman Wytse Reitsma een voorafgaande doelpoging niet goed wegwerkte. Twee minuten daarvoor was het nog Sjoerd Gorter die de Feanwâldsters op voorsprong moest zetten, echter hij speelde in riante scoringspositie het kleinood af op Joeri Dijk die daarop een mispeer op doel produceerde. Na het doelpunt van Veenstra liet Eastermar het initiatief over aan SC Veenwouden. Een prima slalom van Sybrand de Graaf bracht de bal bij Sjoerd Gorter. Omdat hij de enige aanwezige van de Feanwâldsters in het strafgebied van Eastermar was, kon de verdediging van de koploper dit sportieve gevaar zonder al te veel problemen voetballend oplossen. Enkele minuten later moest er echter wel aan de noodrem worden getrokken nadat Sybrand de Graaf op avontuur ging richting het 16-metergebied. Scheidsrechter S. Keller gaf een vrije trap die op het hoofd belandde van de in buitenspel staande Robbert Lodewijks, waardoor de 1 – 1 werd afgekeurd. Nadat Wytse Reitsma een prima schot van Menno Dijkstra nog degradeerde tot hoekschop was het alom kommer en kwel in het strafschopgebied van de thuisploeg. Het niet adequaat wegwerken uit de eigen 16 bracht de bal op een presenteerblaadje bij Sietse Nijboer die wel raad wist met dit buitenkansje: 0 – 2. Na de thee was het geloof op een goede afloop bij het team van trainer Wilko de Haan compleet verdwenen. De aansluiting van het middenveld richting aanval ontbrak aan het begin van de tweede helft volledig zodat, met een blessure spelende, Sybrand de Graaf op een eiland kwam te staan. Met nog een kwartier te spelen werd een klein slotoffensiefje op touw gezet. Een adequaat reagerende doelman Max Dam en een kopbal richting doel van Wierd de Vries was het enige dat dit aan schouwspel opleverde. Na het laatste fluitsignaal kon dan ook met recht worden opgemerkt dat koploper Eastermar een eenvoudige middag had gehad op sportpark De Kemphaan. De wedstrijdsponsoren deze middag waren: Vadeko uit Winsum en Smits & van der Meer verzekeringen uit Leeuwarden. Namens SC Veenwouden hartelijk dank voor uw financiële bijdrage.