Sponsors

Aangescherpte coronamaatregelen

16 oktober 2020 15:00


Aangescherpte coronamaatregelen

Gisteravond, 13 oktober, heeft het kabinet opnieuw extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De nieuwe maatregelen die vandaag om 22:00 uur ingaan, hebben ook gevolgen voor het voetbal. Sporten is namelijk alleen nog beperkt mogelijk:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen.
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan. De voetbalcompetitie wordt vanaf vandaag voor vier weken stilgelegd.
  • De trainingen voor senioren gaan niet door, totdat er meer duidelijkheid is over de invulling van de regels (zie hierna).
  • Kinderen tot 18 jaar mogen wel sporten in teamverband, maar ook voor hen geldt dat er geen competitie meer wordt gespeeld. Wel zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan. Publiek bij trainingen en de clubwedstrijden is niet toegestaan.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

De KNVB werkt op dit moment samen met andere partijen aan een verdere verduidelijking van de door het kabinet ingestelde maatregelen. Is het bijvoorbeeld mogelijk om in kleinere groepen (max 4 personen) te trainen op 1,5 meter afstand van elkaar, waarbij de groepen onderling ruime afstand houden en niet mengen? Met de verduidelijking van de KNVB zullen wij ook kijken wat nog wel mogelijk is. Ook onderzoeken we samen met de jeugdcommissie of we voor de jeugd bijvoorbeeld clubtoernooien kunnen organiseren. We kijken daarbij niet alleen naar wat mogelijk is, maar ook wat verantwoord is.

Het kabinet beoordeelt de komende weken of verdere maatregelen nodig zijn. De door het kabinet gepresenteerde routekaart geeft ons inzicht in de maatregelen bij de verschillende risiconiveaus. Wij hopen van harte dat het tij keert en we binnenkort de competitie weer kunnen hervatten. Voor nu wensen we iedereen veel sterkte en een goede gezondheid.

Het bestuur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!