Sponsors

SC Veenwouden neemt afscheid van een drietal routiniers

19 april 2020 18:00


Het voetbalseizoen 2019-2020 werd in maart plotsklaps stilgelegd door de coronapandemie.

Inmiddels is duidelijk geworden dat het seizoen niet meer wordt afgemaakt. De velden blijven leeg. Wie had een dergelijk scenario ooit kunnen bedenken. Door het plotseling stilleggen van de competitie komt er ook een abrupt eind aan de voetbalcarrière van een drietal routiniers bij SC Veenwouden. Aanvoerder Klaas van der Veen, Wytze Veenstra en Rinse Procee stoppen met voetballen. Daarmee verliest SC Veenwouden maar liefst 45 jaar voetbalbeleving.

Klaas van der Veen

Het stoppen van Klaas en Wytze betekent het einde van een voetbalgeneratie bij SC Veenwouden.  De 35 jarige Klaas van der Veen speelt al 18 seizoenen in SC Veenwouden I en heeft meer dan 400 wedstrijden achter zijn naam. Hij debuteerde onder trainer Wybren Veenstra in het seizoen 2002-2003. Speelt inmiddels al jaren in het hart van de defensie SC Veenwouden. Met zijn snelheid en spelinzicht is hij een zeer bepalende speler geweest in de selectie, de laatste jaren als aanvoerder en verbindingsofficier van trainer Anton van Zwol. De belangrijkste reden om te stoppen voor Klaas is de leeftijd. “Het lichaam doet niet altijd meer wat het hoofd wil. De motivatie neemt dan ook wat af”, aldus Klaas. “Het is nu aan de jonge generatie om het stokje over te nemen”.

Wytze Veenstra

Wytze Veenstra had al eerder aangegeven dat hij aan het eind van het seizoen zou stoppen. “Het herstel van het lichaam kost steeds meer tijd, zo vertelt Wytze. “Daarnaast heb ik zin om meer tijd te steken in mijn nieuwe hobby golfen”. Wytze speelt sinds 2004 in de eerste selectie van SC Veenwouden. ‘De lange’, zoals het zo vaak klinkt in het veld, heeft jarenlang het leven van verdedigers van de tegenstanders zuur gemaakt. Een geweldig aanspeelpunt en vooral koppend was hij dodelijk. Wytze heeft 132 goals achter zijn naam staan en is daarmee na Tjeerd Heidbuurt de nummer 2 op de topscorerslijst allertijden. Dat zegt iets over de kwaliteit van Wytze in de selectie. Daarnaast is Wytze een echte sfeermaker binnen het team, die zal ook zeker worden gemist. Wytze Veenstra heeft tussentijds een jaar een uitstapje gemaakt van SWZ, nadat oud-trainer Germ de Jong een beroep op hem had gedaan.

Rinse Procee

De derde speler die afscheid neemt is Rinse Procee. Rinse gaat de liefde achterna en gaat komend jaar verhuizen naar het oosten van het land. Rinse speelt sinds 2009 bij de eerste selectie. De voetbalkwaliteiten van Rinse zijn door de jaren heen bekend bij menig tegenstander en hun trainers. Zijn sublieme aanvalsacties en zijn gouden linkerbeen staan garant voor vele goede voorzetten, waarmee hij spits Wytze Veenstra wist te bedienen. Zijn laatste goal voor SC Veenwouden tegen VEV’67 op 7 maart jl. was een beauty van wereldklasse.

Succesvolle generatie

Klaas, Wytze en Rinse maken deel uit van generatie bij SC Veenwouden die sportief succes kende. Zo werd in 2004 het kampioenschap gevierd en kon de stap naar de derde klasse worden gemaakt. In 2009 werd met trainer Douwe Zondervan het ongeslagen kampioenschap gevierd in de derde klasse. Een volgende mijlpaal was de promotie in 2015 naar de eerste klasse met trainer Germ de Jong. In de nacompetitie werd in de thuiswedstrijd Zeerobben verslagen. Een wedstrijd die live werd uitgezonden op TV van de regionale omroep RTVNOF. Een absoluut sportief hoogtepunt van de vereniging.

Afscheid komt later

Door de huidige omstandigheden kunnen we nu geen afscheid nemen van deze kanjers en hen op een passende wijze te bedanken voor hun inzet voor SC Veenwouden en het plezier dat zij iedere zaterdag hebben gebracht voor onze supporters. Dat is erg spijtig. Op later moment zullen we daaraan zeker aandacht besteden. Voor nu: mannen bedankt voor de mooie periode bij SC Veenwouden.

Voor de liefhebber een kijk tip in deze coronatijd, de promotiewedstrijd SC Veenwouden- Zeerobben uit 2009:

Eerste helft: https://www.youtube.com/watch?v=UKjoJybPRIw

Tweede helft: https://www.youtube.com/watch?v=kwWKpZHQ0Wg

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!